Vissza

2019 az együttműködések éve lesz

Ausztria, Grúzia és Moldávia nagyköveteivel találkozott Nagy István agárminiszter Budapesten a nemzetközi agrárkapcsolatok fellendítése érdekében.

lisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövettel való megbeszélésen Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, a szomszédos országgal kiemelt szerepe van a régiókkal folytatott ágazati kapcsolattartásnak - olvasható az Agrárminisztérium (AM) közleményében.

Teljeskörű együttműködés létrehozására törekszünk Grúziával - mondta Nagy István, Grúzia magyarországi nagykövetével folytatott megbeszélésén. A felek többek között

állattenyésztéssel,
szőlészettel,
halászattal és akvakultúrával

kapcsolatos kérdésekről egyeztettek, valamint megállapodtak abban, hogy

a két ország szakértői 2019 során egyeztetnek az együttműködési lehetőségekről.

Nagy István vidékfejlesztési, környezetvédelmi és öntözéssel kapcsolatos kérdésekről tárgyalt Oleg Ţuleával, a Moldovai Köztársaság nagykövetével. Egyetértettek abban, hogy a magyar-moldáv mezőgazdasági kapcsolatok terén a felsősoktatási együttműködés és az üzleti szféra fejlesztése a legfontosabb elemek.

A miniszter az egyeztetéseken kiemelte, 2019 az intenzív nemzetközi együttműködések éve.

Nagy István valamennyi nagykövet számára jelezte, hogy az Agrármarketing Centrum (AMC) szeptemberben megszervezi az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, amelyre hazánk szeretettel várja a külföldi kiállítókat is.

Forrás: agrotrend.hu

2019-01-09 05:36:26
Vissza