Vissza

AM: Elfogadhatatlan a kelet-európai állampolgárok megkülönböztetése

Újra terítéken a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslat.

Az újabb V4 összefogásnak köszönhetően, a decemberi módosítást követően, a román elnökség visszatette a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe - olvasható az Agrárminisztérium (AM) közleményében.

Elégedetlenségüket fejezték ki a decemberi Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén a V4-országok agrárminiszterei, köztük Nagy István tárcavezető is mivel az osztrákok kivették a csomagból az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozást.

A V4 országok összetartásának köszönthetően a román elnökség visszatette a kettős mércéről szóló javaslatot. Az elsődleges cél az, hogy olyan uniós jogi szabályozás szülessen a kettős minőség gyakorlatának megszüntetése érdekében, amely valóban alkalmas arra, hogy felszámolja ezt a jelenséget.

Az AM üdvözli a döntést, mert továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk a kelet-európai állampolgárok megkülönböztetését - derül ki a közleményből.

Hozzáteszik: Magyarország Kormánya továbbra is kiáll a hazai vásárlók érdekeiért és a legfontosabb célkitűzésünk, hogy a magyar családok biztonságos, jó minőségű, az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez jussanak hozzá.

Forrás: agrotrend.hu

2019-01-11 05:40:21
Vissza