Vissza

Erdőgazdálkodók figyelem, kitolták a végső beadási határidőt!

Nem a korábban meghatározott, 2019. február 28-i dátum érvényes "Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások" elnevezésű felhívásban.

2019. február 20-án a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.5.1.-17. kódszámú Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások elnevezésű felhívás - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán

A módosítás tartalmi részleteinek összefoglalása:

A támogatási kérelmek végleges benyújtási határideje 2019. július 1., a korábbi február 28-i határidő egy új közbenső értékelési határnap lett.

Az 1.3. A támogatás háttere fejezetben átvezetésre kerültek a támogatói intézményrendszerben bekövetkezett változások: a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet értelmében 2018. május 22. napjától a minisztériumok közötti jogutódlás következtében a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága.

A II. Kötelezettségek vállalása című fejezetben minden támogatott tevékenység esetében a támogatói okirat kézbesítésétől számított kifejezés a támogatói okirat hatálybalépésétől számított kifejezésre változott. Ennek értelmében A támogatást igénylő köteles a legkésőbb a támogatói okirat hatálybalépésének évét követő második évi kifizetési igénylés benyújtási időszak végéig megvalósítani és a kifizetési igénylést benyújtani.

A felhívás 4.4.2. Kiválasztási kritériumok fejezetében módosultak a tartalmi értékelési szempontok alapján adható pontszámok a lentebb található táblázat szerint. A két tevékenység együttes megvalósítása esetén adható, valamint az elsődleges rendeltetésért járó pontok jelentősen kevesebb, míg a klímaváltozás hatásaival szembeni ellenállóság biodiverzitás növelésével történő fokozásáért kettő, illetve három vagy több fafaj alkalmazása esetén - több pont jár a bírálat során. A módosítás alapján lehetőség nyílik olyan erdőszerkezet-átalakítások támogatására is, amelyek a klímaváltozással szemben ellenállóbb fafajokkal, de nem klímarezisztens származású szaporítóanyaggal valósulnak meg.

Forrás: agrotrend

2019-02-27 05:54:27
Vissza