Vissza

Ismét visszakerül Mezőfalvára a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow

Az álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítás közel 50 hektáron kerül megrendezésre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)- a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével - idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását.

A NAK által életre hívott, első ízben tavalyelőtt megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow bemutató és kiállítás az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye volt.

A 130-nál több kiállítóra az esemény két napja alatt több mint 15 ezer látogató volt kíváncsi.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető.

Győrffy Balázs a NAK elnöke ismertette, hogy a május 23-24-i rendezvényt hétköznapokon fogják megtartani, ezzel is jelezve:

a programokra leginkább a szakma képviselőit várják.

Újdonságnak számít, hogy 2019-ben a rendezvény visszatér Mezőfalvára, ahonnan indult a kezdeményezés.

A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a szántóföldi munkákat ellátó legmodernebb

eszközöket,
gépeket,
gépkapcsolatokat.

Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő

fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások kerülnek.

A NAK elnöke elárulta, hogy a kamara célul tűzte ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készül.

A május 23-24-i rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni, akár ki is próbálni működés közben.

Forrás: agrotrend.hu

2019-04-05 05:51:15
Vissza