Vissza

Jelentős változásokra készül a hazai agrárium

Fordulat előtt áll a magyar zöldség-gyümölcs ágazat, újszerű eljárások nélkül nem lehet sikeres a hazai termelés.

A XX. század technológiájával nem lehet a XXI. században sikeresnek lenni - állapította meg az InfoRádióban Nagy István agrárminiszter, írja az infostart.hu.

Nagy vállalkozásra készülődik az agrárium, kifejezetten a kertészet terén, a zöldség-gyümölcs termesztésben. Nem tudunk megfelelő árualap, feldolgozás, logisztika és piacra jutás nélkül sikeresek lenni" - figyelmeztetett a tárcavezető.

Magáról a vállalkozásról elmondta, 1 milliárd eurós összeg felhasználására készül az agrárium, kifejezetten a technológiai átállás céljával.

"Azokat a félelmeket, amelyek korábban felmerültek a hazai vállalkozókban, sokkal inkább az együttműködés keresésének optimizmusa váltotta fel, kereste mindenki azt a lehetőséget, hogyan tudna partnere lenni ennek az új együttműködésnek, és hogyan tudna ő is európai piacokhoz jutni a saját termékével" - értékelte a helyzetet Nagy István.

2022-re teljesen megépülhet 48 hektárnyi üvegház, 30 hektárnyi feldolgozóüzemi kapacitás és 50 hektárnyi logisztikai bázis.

Az utolsó pillanatban érkezett esőt hasznosnak nevezte, reméli, nem lesz nagyobb kára a tavaszi időjárásnak, ami előbb túl száraz, majd igen csapadékos volt.

Forrás: infostart.hu

2019-05-20 05:25:59
Vissza