Vissza

Tovább erősödnek az agrárkapcsolatok Magyarország és a Belorusz Köztársaság között

A belorusz és a magyar agrárkapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Nagy István agrárminiszter és Aleksandr Ponomarev, a Belorusz Köztársaság nagykövete, Budapesten.

A gazdasági kapcsolatok - különösen a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - elősegítése kiemelt feladat Magyarország számára. A Belorusz Köztársaság és Magyarország között az agráriumban jelentős együttműködési lehetőség rejlik a vetőmag, a tenyészállat és tenyészbaromfi, a tej- és húsfeldolgozás, a szarvasmarha tenyésztés- és feldolgozás, valamint a mezőgazdasági technológiák területén.

Mindkét fél fontosnak tartja a mezőgazdasági gépekre vonatkozó együttműködés folytatását. Nagy István a tárgyalás során jelezte, hogy például a belorusz gyártású traktorok népszerűek és keresettek a magyar gazdák körében. Az agrárminiszter emlékeztetett arra, hogy ősszel rendezik meg Budapesten az Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, amely kiváló alkalmat jelent a két ország közötti agrárkapcsolatok további élénkítéséhez.

Nagy István a tervek szerint június végén Minszkbe látogat és tárgyalást folytat Anatolij N. Hotyko belorusz miniszterrel a további élelmiszeripari és mezőgazdasági kapcsolatok erősítése érdekében.

Forrás: AM Sajtóiroda
Fotó: Pelsőczy Csaba

2019-06-12 05:42:22
Vissza