Vissza

Bige fellélegezhet- megmenekül a szolnoki üzem

A Bige Holding jogászai csütörtökön megkapták a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozatát, amelyben a bíróság jogvédelemben részesítette a gyárat, így az újra működhet.

Hetek óta újra hangos a sajtó a Bige-féle műtrágyagyár körüli jogi procedúráktól, miután a katasztrófavédelem felfüggesztette a szolnoki gyár működését, hiányosságokra hivatkozva.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését. A határozat alapján a szolnoki üzem akár 90 napig is zárva maradhatott volna.

Bige László cégtulajdonos az egyik kereskedelmi televízióban ekkor azt nyilatkozta, hogy ha a következő héten nem rendeződik a helyzet, akkor akár be is zárhatják a 250 család megélhetését biztosító szolnoki gyárat, hiszen nem tudják megtenni, hogy 90 napig nem szállítanak, mert közel 40 ország felé vannak kötelezettségeik.

A cég akkori tájékoztatás szerint a gyár munkavállalói és vezetői mindenben együttműködtek a hatósággal.

Bige László interjújában azt mondta, személyes bosszúhadjáratot folytatnak ellene. Azt állította, hogy szándékosan akarják tönkretenni, de nem a gyárait akarják. Azt is mondta, pontosan tudja, hogy ki áll a háttérben, és kinek a magánérdeke miatt indult el ellene az összes hatóság.

Néhány nappal később azt nyilatkozta, nem lát más kiutat, mint a nyereséges gyár mielőbbi bezárását, a tartozások azonnali kifizetését. Ugyanakkor maga és vezetőtársai is értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt, és elsősorban az állandó alvállalkozóikkal együtt 250 dolgozó, valamint a magyar ipar szempontjából rendkívül sajnálják, hogy ilyen lépésekre kényszerülnek.

A Bige Holding jogászai csütörtökön megkapták a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozatát, amelyben a bíróság jogvédelemben részesítette a gyárat, így az újra működhet.

A szolnoki üzem így újraindul és a jogvédelem biztosítja a további működését.

Forrás: agrotrend.hu

2019-07-07 19:58:34
Vissza