Vissza

Nagy István: Meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel motiválni lehet a gazdálkodókat

Az európai mezőgazdaság csak az innovatív gyakorlatok és új technológiák elsajátításával képes versenyezni más régiókkal. Magyarország ezért is fogadta el Európában elsőként nemzeti Digitális Agrár Stratégiáját - mondta el Nagy István agrárminiszter a szlovéniai Ptuj városában tartott nemzetközi konferencián a tudástranszfer és innováció mezőgazdaságban betöltött szerepéről, valamint az AKIS-rendszer jövőjéről.

A miniszter kifejtette, meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel motiválni lehet a gazdálkodókat. Ebben elsősorban a kutatási, fejlesztési és az innovációt elősegítő környezet kialakítása lehet a megoldás. A miniszteri konferencia margóján Nagy István kétoldalú megbeszélést folytatott dr. Aleksandra Pivec szlovén miniszter asszonnyal. A tárgyaláson a két miniszter megállapodott a magyar és szlovén méztermelők közös európai érdekképviselete melletti fellépésben.

Nagy István szorgalmazta a szakmai kapcsolatok erősítését az erdészet területén, és jelezte, a multilaterális együttműködések mellett idén ősszel a kétoldalú munkacsoportot is összehívja Budapesten.

A tárcavezetők röviden egyeztettek Magyarország és Szlovénia mezőgazdasági kapcsolatainak egyéb kérdéseiről, így a magyar és szlovén agrárcégek kölcsönös lehetőségeiről, az afrikai sertéspestis európai aktualitásairól, valamint a nagytestű ragadozók ügyében.

Forrás: Agrárminisztérium

2019-08-26 07:22:39
Vissza